Skip to main content

Effect
Het Bosch is een vooruitstrevend project waarbij veel wordt geïnvesteerd in innovatie, duurzaamheid en circulariteit. Het project heeft een brede doelgroep en borgt daarmee een toevoegende waarde voor alle Amsterdammers en bezoekers van de stad. Dit wordt gedaan door:

  • Het realiseren van een natuurinclusief, klimaatbestendig en circulair project;
  • Het creëren van een plek voor ecotoerisme en het ontsluiten van het stadscentrum;
  • Het creëren van woonruimte; en
  • Het verbeteren en vergroten van publieke ruimte.

Klanttype:

Particuliere belegger

Projectomvang:

10.000 m²

Status:

Afgerond

Projectdatum:

2023

Uitdaging
Jachthaven het Bosch moet komende jaren transformeren van een traditionele jachthaven en restaurant tot een levendig en openbaar stuk stad dat niet alleen voor de havengebruikers, maar voor bewoners van de Zuidas, Buitenveldert en het centrum ontspanningsruimte brengt.

Aanpak
Door een grondige analyse van de ambities van Amsterdam, hebben we een strategie bepaald waarin Het Bosch als voorbeeld geld voor een gebied met grootstedelijk belang door het mengen van park en groen met een publieksprogrammering.

Hoogtepunt
Door aan het gemeentelijk team te laten zien welke essentiële rol parken in het verleden hebben gespeeld in de ontwikkeling van de leefbaarheid in de stad, openen we het gesprek naar functies om een evenwichtige businesscase te maken.

Belangrijkste les
Het blijft moeilijk om met ambities voor te lopen op gemeentelijke planvorming. Daarbij speelt altijd de vraag naar capaciteit om beleid te kunnen formuleren. Ons voorstel om te werken met een tijdelijke ‘spelregelkaart’ in combinatie met een aanbod om planologische documenten te maken voor het gemeentelijk projectteam, kan daarbij de ontwikkeling versnellen.

Nationaal Holocaust Museum

Effect Het Nationaal Holocaustmuseum, en de net gerenoveerde Kweekschool, biedt…

Hendrikplein, Curaçao

Effect De transformatie van de wijk zal zorgen voor het…

Elementenstraat

Effect Door deze iteratieve aanpak versnellen we niet alleen de…