Skip to main content

Ambitiebepaling

Herbestemming en erfgoed

Communitybuilding en placemaking

Klimaatcomfort en -adaptatie

Verdienmodellen

Klanttype:

Particuliere belegger

Projectbudget:

€ 16.500.000

Projectomvang:

11.000 m²

Projectfase:

Planvorming

Effect
De transformatie van de wijk zal zorgen voor het heractiveren van Punda en nieuwe kansen bieden aan lokale ondernemers. Het karakter van het erfgoed zal weer kenbaar zijn voor bezoekers wat bijdraagt aan niet alleen lokale culturele waardering, maar ook voor heel Willemstad.

Uitdaging
Een familie bezit een groot deel van het vastgoed in de historische wijk Punda, in Willemstad, Curaçao. De familie wil de UNESCO wijk en de gehuisveste bedrijven nieuw leven inblazen en heractiveren. Niet alleen voor de vele toeristen, maar vooral voor de lokale bewoners.

Aanpak
Het planvoornemen bestaat uit drie aaneengesloten projecten: Een food-art-retail plein, een boutique hotel en een bedrijfsgebouw met publieke tuin. De gefaseerde herontwikkeling focust op het verbeteren van de economische welvaart, klimaat comfort en culturele waarde. Dit wordt bereikt door een gevarieerde programmering met veel groen ter verkoeling.

Hoogtepunt
Na een lange periode van voorbereiden, zijn de plannen begin 2024 gepresenteerd aan potentiële partners, klanten en investeerders. De plannen zijn goed ontvangen. Verdere uitwerking wordt voorbereid.

Belangrijkste les
Bij dit project zijn eigenaren en adviseurs betrokken uit Nederland, Curaçao en Miami. De grote afstand tussen partijen vraagt om extra aandacht om met elkaar in verbinding te blijven.

Conny Stuartweg

Klanttype:Particuliere beleggerProjectbudget:€ 1.462.500Projectomvang:975 m²Projectfase:PlanvormingEffect Buiksloterham is een transformatiewijk. Om leven…

Broedplaats De Wittenplaats

Klanttype:GemeenteProjectbudget:€ 2.700.000Projectomvang:1.800 m²Projectfase:PlanvormingEffect De Wittenplaats kan de komende 20 jaar…

Elementenstraat

Klanttype:Particuliere beleggerProjectbudget:€ 1.200.000Projectomvang:800 m²Projectfase:InitiatieEffect Door deze iteratieve aanpak versnellen we…