Skip to main content

Effect
De transformatie van de wijk zal zorgen voor het heractiveren van Punda en nieuwe kansen bieden aan lokale ondernemers. Het karakter van het erfgoed zal weer kenbaar zijn voor bezoekers wat bijdraagt aan niet alleen lokale culturele waardering, maar ook voor heel Willemstad.

Klanttype:

Particuliere belegger

Projectomvang:

11.000 m²

Status:

Lopend

Projectdatum:

2019-heden

Uitdaging
Een familie bezit een groot deel van het vastgoed in de historische wijk Punda, in Willemstad, Curaçao. De familie wil de UNESCO wijk en de gehuisveste bedrijven nieuw leven inblazen en heractiveren. Niet alleen voor de vele toeristen, maar vooral voor de lokale bewoners.

Aanpak
Het planvoornemen bestaat uit drie aaneengesloten projecten: Een food-art-retail plein, een boutique hotel en een bedrijfsgebouw met publieke tuin. De gefaseerde herontwikkeling focust op het verbeteren van de economische welvaart, klimaat comfort en culturele waarde. Dit wordt bereikt door een gevarieerde programmering met veel groen ter verkoeling.

Hoogtepunt
Na een lange periode van voorbereiden, zijn de plannen begin 2024 gepresenteerd aan potentiële partners, klanten en investeerders. De plannen zijn goed ontvangen. Verdere uitwerking wordt voorbereid.

Belangrijkste les
Bij dit project zijn eigenaren en adviseurs betrokken uit Nederland, Curaçao en Miami. De grote afstand tussen partijen vraagt om extra aandacht om met elkaar in verbinding te blijven.

Nationaal Holocaust Museum

Effect Het Nationaal Holocaustmuseum, en de net gerenoveerde Kweekschool, biedt…

Elementenstraat

Effect Door deze iteratieve aanpak versnellen we niet alleen de…

Gastvrije Hoeve de Meent

Effect Met als hoofddoel sociaal-maatschappelijke impact creëren en het produceren…