Skip to main content

Ambitiebepaling

Museumontwikkeling

Verdienmodellen

Governance en bestuur

Klanttype:

Clubs & Societeiten

Projectbudget:

€ 9.000.000

Projectomvang:

3.000 m²

Projectfase:

Afgesloten

Effect
We voorzien SEXYLAND van waardevolle inzichten om hun besluitvormingsproces voor hun nieuwe locatie te ondersteunen. Door hun input te vertalen naar actiepunten, faciliteren we de betrokkenheid van belanghebbenden zoals de gemeente, financiers en architecten. Ons doel is om taken te verlichten en SEXYLAND in staat te stellen zich te concentreren op hun kernactiviteiten van het creëren van kunst en het runnen van een creatief bedrijf.

Uitdaging
SEXYLAND World is een unieke culturele ruimte in Amsterdam, die een veilige en inclusieve omgeving biedt voor vrijheid en creativiteit. De achterliggende stichting is op zoek naar een nieuwe permanente locatie voor Super SEXYLAND World (SSW) met de steun van een onafhankelijke investeerder. Wij adviseren en beheren het proces samen met juridische adviseurs en de gemeente.

Aanpak
Om SEXYLAND te helpen hun ambities met SSW in kaart te brengen, hebben we een ambitiematrix gemaakt op basis van de bevindingen uit verschillende vergaderingen en bestaande documenten. Deze ambitiematrix werd omgezet in een locatiematrix die potentiële locaties voor SSW beoordeelt op basis van de ambities van SEXYLAND. Naast dit, werd ons gevraagd de klant te helpen de organisatiestructuur en business case te optimaliseren. SEXYLAND hanteert een coöperatief model, wat betekent dat de winst en kosten worden gedeeld tussen de partners en SEXYLAND.

Hoogtepunt
Door middel van een overtuigend en rendabel plan wisten we de gemeente te overtuigen waardoor wij de kans kregen één-op-één een A-locatie te onderzoeken.

Belangrijkste les
Het vooraf uitwerken van de ambities en het gefaseerd realiseren van een planontwikkeling helpt de organisatie zich klaar te stomen voor een mogelijke groei.

Conny Stuartweg

Klanttype:Particuliere beleggerProjectbudget:€ 1.462.500Projectomvang:975 m²Projectfase:PlanvormingEffect Buiksloterham is een transformatiewijk. Om leven…

Broedplaats De Wittenplaats

Klanttype:GemeenteProjectbudget:€ 2.700.000Projectomvang:1.800 m²Projectfase:PlanvormingEffect De Wittenplaats kan de komende 20 jaar…

Hendrikplein, Curaçao

Klanttype:Particuliere beleggerProjectbudget:€ 16.500.000Projectomvang:11.000 m²Projectfase:PlanvormingEffect De transformatie van de wijk zal…